Kiermeet - Kjærulf familiens møder hvert 4. år

 

                                                             where Kjærulfs meet…

 

Kiermeet deltagere i dansk-amerikanske 4. juli fest i Rebild Bakker

 

 

Efterkommere efter Anders Kjærulf, som bosatte sig i Danmark i begyndelsen af 1400-tallet, mødes hvert 4. år til et familiemøde der kaldes Kiermeet. Tidligere Kiermeet familiemøder har fundet sted i:

 

1986 Solvang, Californien

1990 Danmark

1994 Dansk Vestindiske Øer

1998 Norge & Danmark, “The Viking Tour”

2002 Island

 

Næste Kiermeet holdes på Filippinerne i 2006. Hvis du nedstammer fra Anders Kjærulf eller er gift med en Kjærulf kan du deltage i dette møde.

 

Cap Kierulff


Charles Taylor “CAP” Kierulff er født i 1919 og bor i Los Angeles, hvor han tog initiativet til det første Kiermeet. I mange år samlede Cap sider fra telefon-bøger med Kjærulf navne fra hele verden. Da han gik på pension i 1982 besluttede han at systematisere sine Kjærulf oplysninger og kontakte Kjærulf’er verden rundt. Dette resulterede i udgivelse af bogen “Twentieth Century Kjaerulfs” i 1986. Bogen bygger videre på Klitgaard’s bog om Kjærulf’er fra 1914 og indeholder mere end 8.000 Kjærulf navne fra de sidste 600 år.

Nu har Cap samlet mere end 11.000 Kjærulf’er som man bl.a. kan finde på familiens hjemmeside www.kiermeet.com.

Man kan stadigvæk købe “Twentieth Century Kjaerulfs” direkte fra Cap ved at  sende US$ 49,- til ham: Cap Kierulff, 358 So. Bentley, Los Angeles, California 90049, U.S.A sammen med dit navn og adresse.

 

 

Kjærulf familien før og nu

Den første Kjærulf anses for at være Anders Wulff. Han forlod Holsten omkring 1400 og slog sig ned i Vadum tæt på Aalborg i Nordjylland. Her blev han herredsfoged for Kjær Herred og med base i familiegården “Fogedgaard” i Vadum var Kjærulf’er herredsfogeder her i næsten 300 år indtil 1684.

Anders Wulff siges at have fået navnet Kjærulf efter et møde med kong Erik af Pommern. Han blev spurgt hvor han boede og da Anders svarede ”Kjær Herred”, sagde kongen til ham: ”så skal du bære navnet Kjærulf” (Kjær Wulff).

Nu kan navnet Kjærulf staves på mere end 20 rigtige måder, herunder  Kjærulff, Kjerulf, Kierulff, Kierulf, Kjerrulff, Kærulf, Kjerúlf etc.

Som tiden gik fik mange Kjærulf’er arbejde i offentlige hverv og flere flyttede til både de nordiske lande og de danske kolonier og handelsstationer  rundt omkring i verden., f.eks. Filippinerne, Trankebar i Indien, De Vestindiske Øer osv. Herfra har de spredt sig til andre dele af verden og man kan nu finde Kjærulf’er i både Nord- og Sydamerika, Asien og Australien.

Studierne af Kjærulf familien fortsætter. De mange stærke familiebånd der knyttes under Kiermeet familiemøder er grundlaget for den videre udforskning af Kjærulf’ernes stamtræ og historie.

 

 

Kiermeet familiemøder

Kjærulf’er fra hele verden deltager i Kiermeet familiemøder. Skønt Kiermeet møderne er meget varierede med spændende aktiviteter, kulturelle indslag og besøg på Kjærulf-relaterede steder, er den største glæde ved Kiermeets, at man er sammen og taler om familie og fælles rødder fra hele verden og har mange dejlige oplevelser sammen.

Under Kiermeet familiemøder bor alle udefra kommende på samme hotel, hvis det er muligt. Privat indkvartering bruges ikke, så tiden udenfor det officielle program, kan derfor bruges sammen med hele Kiermeet gruppen.

 

 

Norske Kjærulf’er ved familiemiddagen på Holmekollen 1998

 

 

Her er eksempler på aktiviteter under Kiermeet familiemøder:

 

Solvang, California 1986: Stor buffet, slide-show, swimmingpool aktiviteter.

 

Danmark 1990: Sightseeing i København, middag for 200 i Tivoli, sightseeing tur for 170 Kjærulf’er i Jylland med besøg på “Fogedgaard” (Anders Wulff’s gård), gallamiddag med folkedansere, Kjærulf gudstjeneste i Overlade Kirke (en gammel Kjærulf kirke), deltagelse i dansk-amerikanernes 4. juli fest i Rebild Bakker.

 

Vest Indiske Øer 1994: Besøg i den tidligere danske koloni på St. Thomas, St. Croix og St. John, mini-krydstogt og dykning fra en katamaran, besøg på gammel sukkerplantage, beach party, sightseeing og festmiddag.

 

Norge 1998 (Viking Tour): Færge København-Oslo med middag og dans, besøg på Kjærulf familiesteder i Oslo, familiemiddag på Holmekollen, besøg på vikingeskibsmuseum, færge til Jylland og besøg på “Fogedgaard” og i et privat Kjærulf hjem i Vadum, Skt. Hans aften i Æbeltoft, besøg i Roskilde Domkirke og vikingeskibsmuseet i Roskilde.

 

Island 2002: Rundtur i Reykjavik og ”Den Blå Lagune”, fly til Egilsstaðir og besøg sammen med flere hundrede lokale Kjerúlf’er i omegnen, der engang har været ejet af Kjerúlf’er, afsløring af sten til minde om den første Kjerúlf på Island, stor familiemiddag, 3-dages bustur gennem det islandske landskab tilbage til Reykjavik med besøg ved Thingvellir, gejsere, Gullfoss, Jøkler osv. Familiemiddag med lokale Kjerúlf’er i Reykjavik.

 

Filippinerne 2006: Der findes en del Kjærulf’er på Filippinerne og her planlægges endnu et Kiermeet med mange dejlige oplevelser. Prøv det selv!

 

Nogle af deltagerne Island 2002